Yemek Kartı Nedir?
Yemek kartı, işveren tarafından çalışanların yemek ihtiyaçlarını karşılamak için verilen ve temassız özelliği olan bir karttır. Bakiye limiti işveren tarafından belirlenir ve çalışanlar bu bakiyeyi yemek kartı geçen restoran, kafe ve marketlerde özgürce kullanabilirler.
Yemek Kartının İşletme ve Çalışanlara Sunduğu Avantajlar
- Çalışanlara, yeme-içme konusunda özgürce restoran seçme imkanı sunar.
- Yeme-içme noktalarına yakın çalışanlar için öğle aralarında hava alma, sohbet etme ve rahatlama imkanı sağlar.
- Anlaşmalı restoran, kafe ve marketlerde indirimli ürünlerden yararlanma fırsatı sunar.
- Mutfak ürünleri, gıda mühendisi, aşçı, hizmetli gibi kalemlerde tasarruf sağlar.
- Operasyonel giderleri düşürür.
- Muhasebe, insan kaynakları, satın alma gibi bölümlerin iş yükünü azaltır.
- Çalışan motivasyonuna olumlu etki eder.
- %100’e varan vergi avantajı sağlar.
Setcard yemek kartı ayrıca firmalara özel avantajlar sunar. Örneğin; mobil uygulama üzerinden karekod ile ödeme ve "harcadıkça %10 geri kazan" kampanyası gibi.
Setcard Kurumsal Online Sistem Avantajları
- Yemek kartı siparişlerini online oluşturma ve fatura takibi.
- Çalışan harcamalarını anlık görüntüleme.
- Tablet, telefon, bilgisayar ile her yerden erişim.
- Kart kaybolduğunda anlık bloke imkanı.
- 7/24 yönetim paneli ile maliyet planlaması.
Birçok işletme, iş yükünü azaltması ve avantajları nedeniyle en avantajlı yemek kartı olarak Setcard’ı tercih etmektedir.
Yemekhane Sisteminin Dezavantajları
- Malzeme maliyetlerinin sürekli yükselmesi ve mali denetimin zorlaşması.
- Sosyal mesafe ve hijyen denetimlerinin yetersiz kalabilmesi.
- Çalışan maaş ve sigorta maliyetleri ile yemek kokusu gibi dezavantajlar.